Brandpreventie

Een actief brandbeveiligingsbeleid begint bij preventie.
Omdat ruim 25% van alle branden ontstaat door kortsluiting eisen steeds meer verzekeraars en ook de Arbowetgeving dat uw elektrische installatie voldoet aan de NEN 1010 en veilig gebruikt kan worden volgens de NEN 3140 (Scope 8) en de NTA 8220 (SCIOS Scope 10) De NTA 8220 is geen vervanging van de NEN 3140, maar specifiek gericht op het signaleren van brandrisico’s veroorzaakt door de elektrische installatie. Het signaleren van andere risico’s door de elektrische installatie (zoals veiligheid, gezondheid, welzijn of bedrijfscontinuïteit) zijn geen onderdeel van deze controlemethodiek.

Passende oplossingen voor nu en straks
Firetech heeft alle expertise in huis om uw elektrische installatie veilig te maken en te houden. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van uw groepenkast, het vervangen van oude tl-verlichting voor energiezuinige ledverlichting of het moderniseren van uw complete elektrotechnische installatie. Maar ook voor eventule afkeurpunten naar aanleiding van SCIOS Scope 10 inspectie kunt u bij ons terecht.

Vlamboogdetectie
Jaarlijks ontstaat een kwart van de woningbranden in de elektrische installatie. Bijvoorbeeld door een los contact in een verlengsnoer, beschadigde bedrading van een apparaat of een verouderde elektrische installatie. Goede beveiliging is daarom essentieel. Vlamboogdetectie-automaten passen in iedere groepenkast naast de andere beveiligingscomponenten. Deze automaten zijn extreem gevoelig en ontworpen om alleen potentieel gevaarlijke problemen te detecteren. Als er een probleem wordt gedetecteerd dan wordt de desbetreffende groep uitgeschakeld waardoor een eventuele brand wordt voorkomen. 

Alle zorg uit handen 
Neem vandaag nog contact op met Firetech en ontdek hoe wij werkplekken, zorgomgevingen, kinderopvang, industriële omgevingen en schoolgebouwen veilig maken en houden.