Menu
 
FIRETECH

Beheerderstaken

Bij brand is een goed functionerende brandmeldinstallatie, die direct ingrijpt bij brand, van levensbelang. Met een volledig juist geïnstalleerde brandmeldinstallatie en/of ontruiminsinstallatie zorgt u er voor dat mensen tijdig geïnformeerd en vervolgens geëvacueerd kunnen worden zodat letsel of erger onheil kunnen worden voorkomen.

Controle door “beheerder brandmeldinstallatie”
Volgens de NEN2654-1 en de NEN2654-2 moet de controle van een brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie uitgevoerd worden door een “opgeleid persoon” ook wel een “beheerder brandmeldinstallatie” genoemd. De beheerder brandmeldinstallatie dient elf keer per jaar de brandmeldinstallatie te controleren en een keer per jaar moet de controle worden uitgevoerd door een gespecialiseerd onderhoudsbedrijf.

Verantwoordelijke voor brandbeveiligingsinstallatie
Natuurlijk kunt u een medewerker binnen uw organisatie laten opleiden tot beheerder brandmeldinstallatie. De taak van beheerder brandmeldinstallatie brengt uiteraard een belangrijke verantwoordelijkheid met zich mee. Het structureel uitvoeren van het verplichte onderhoud aan uw brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie kost tijd en dus geld. Vaak ontbreekt die de tijd omdat u zich uiteraard primair richt op de dagelijkse arbeidsprocessen binnen uw organisatie. Bovendien, als uw eigen beheerder op vakantie is, met verlof is, ziek is of een andere baan krijgt moet er een extra of nieuwe beheerder worden opgeleid.

Volledige ontzorging door Firetech
Firetech kan alle verantwoordelijkheid voor de beheerderstaken van uw brandmeld,- ontruimingsinstallatie van u overnemen waarbij u volledig voldoet u aan de wettelijke voorschriften. Ook voor de verplichte jaarlijkse controle kunt u bij ons terecht.

Contact

Nieuwegracht 8-03, 3763 LB Soest
Telefoonnummer: 035-628 27 79
(ma. t/m vr. 8.00 tot 17.00 uur)
service@firetech.nl

Certificaten

InstallQ
SBB
Techniek Nederland
Noodverlichting Specialist